Een Amerikaans artikel onderzocht de startsalarissen van academische artsen van 45 subspecialisaties. Vrouwen hadden bij 43 van de 45 subspecialisaties een lager startsalaris. Dit gold ook voor de psychiatrie. Het verschil in salaris begint al direct na de geneeskunde-opleiding.

Voor mijn eindreferaat voor de opleiding tot psychiater wil ik graag onderzoeken of er in Nederland verschillen zitten tussen de startsalarissen van aios psychiatrie. Veel onderzoeken over salaris focussen op man-vrouw verschillen. Ik wil breder kijken dan dat en ook bijvoorbeeld LHBTIQ+-status en cultuur meenemen in dit onderzoek. Mochten er verschillen zijn, dan wil ik onderzoeken hoe deze verschillen tot stand komen.

Je antwoorden zijn anoniem. Voor het verzenden van de resultaten is het invullen van vraag 12 noodzakelijk. Als je liever geen antwoord geeft op een van de overige vragen, is het mogelijk om dit open te laten. Alvast veel dank voor het invullen. Deze lijst delen met je mede-aios psychiatrie? Graag!

Mette Konings
Aios psychiatrie